← Techstars Blog

Kent Eindhoven binnenkort weer een nieuwe startup om trots op te zijn? Over drie weken weten we het, nadat ruim 75 enthousiaste ondernemers, techneuten, marketeers en designers op de High Tech Campus bij elkaar komen voor Startup Weekend Eindhoven.

Startup weekend Eindhoven - Proud idea owner

In slechts 54 uur gaan ze teams vormen, geholpen door topmentoren uit het bedrijfsleven en ondervinden of ze hun idee waar kunnen maken. Samen zoeken ze naar een manier om een idee zo te verrijken dat het op een dag uitgroeit tot de nieuwe ASML, Ilse of TomTom, maar het event zal vooral ook draaien netwerken en werken aan de uitdagingen die de deelnemers voorgeschoteld krijgen.

De kracht van het event is namelijk meer dan alleen een kans op een nieuw succesvol startup. Het draait om inspireren & leren. Van elkaar en met elkaar. Deelnemers verrassen elkaar voortdurend met nieuwe inzichten tijdens het werken aan nieuwe startups. In een snelkookpan van slechts 54 uur moeten deze plannen gereed zijn om voor te leggen aan een deskundige jury.

Startup weekend Eindhoven - Pitch

Dat betekent keihard werken. Maar 54 uur kunnen pijnlijk lang duren als er geen plezier is, geen gezamenlijk doel. En plezier zal er zijn. Evenals workshops en interactie, vele malen.

Maar we vragen je: Ben jij de leider die elk team kan laten pieken? Diegene met een briljant idee maar op zoek naar andere expertise om dat idee realiteit te laten worden? Of gewoon op zoek naar inspiratie, naar een weekend waarin zowel je IQ als EQ wordt uitgedaagd?

Ga dan snel naar www.sweindhoven.com voor meer informatie en schrijf je in!

Over Startup Weekend Eindhoven

Startup Weekends duren een lang weekend fulltime, en zijn hands-on belevenissen waar ondernemers, zowel gevestigd als beginnend, erachter komen of hun startup idee levensvatbaar is. Het event begint met pitch-sessies op vrijdag waarin deelnemers hun beste ideeën presenteren en anderen proberen te overtuigen met hen in een team daaraan te werken. Gedurende zaterdag en zondag focussen de teams op marketing, validatie, startup methodes zoals LEAN met als doel de creatie van een levensvatbare startup. Op zondagavond moeten de teams hun plannen presenteren en krijgen ze waardevolle feedback van een jury vol experts. Succesvolle startups van eerdere Eindhovense edities zijn bijvoorbeeld Proxible en Withlocals.

Startup weekend Eindhoven - Proxible being born

English version of this blogpost available here:
‘Challenge your IQ and EQ at Startup Weekend Eindhoven’


, , ,


Noud de Greef