← Techstars Blog

Startup Weekend EindhovenBekijk elke aanschaf vooraf in 3D in je eigen huiskamer

VRroom heeft de vijfde editie van Startup Weekend Eindhoven gewonnen met een startup die je producten laat bekijken in 3D in je eigen omgeving. Het team onder leiding van Bart Burg heeft hiermee de jury weten te overtuigen in een vlammende pitch. Zij waren één van de tien teams die in het weekend van 28 tot en met 30 november 2014 een idee tot startup hebben omgezet.

Startup Weekend Eindhoven - VRroom - Winnaars 2014
VRroom – Winnaars Startup Weekend Eindhoven 2014

De jury met daarin Nick Kalliagkopoulos (RIF), Fancy van der Vorst (Gemeente Eindhoven), Brian Park (Philips), Eugene Kaerts (NextOEM), Patrick Gabriëls (Partner EY), Bert-Jan Woertman (High Tech Campus) was lovend: ‘Ze hebben het goede moment te pakken: de benodigde VR technologie is nu beschikbaar voor het grote publiek, compleet met bruikbare apps. Hoe VRroom het voor elkaar heeft gekregen om in 54 uur een werkende demo live te krijgen, nagedacht heeft over hoe ze de markt op gaan en zelfs de tijd hebben gevonden om het business model te valideren is simpelweg indrukwekkend. Na lancering zal de competitie zwaar zijn. Als ze erin blijven geloven en hard werken, gaan we nog veel van ze horen.’

Eindhoven blijft Startup City: volgende editie in voorjaar 2015

Voor Eindhoven was dit alweer de vijfde editie van Startup Weekend waarmee de stad haar naam als Startup-city hoog weet te houden. Met 65 deelnemers uit heel Nederland en een kleine vertegenwoordiging uit Duitsland, België en Engeland, 22 mentoren, 32 pitches en uiteindelijk 10 startups in de dop is de organisatie onder leiding van Victoria Martinez meer dan tevreden.

Startup Weekend Eindhoven - Group picture 2014
Alle deelnemers, crew, mentoren en de jury van Startup Weekend Eindhoven 2014

De organisatie wil daarnaast ook alle sponsoren bedanken. De BOM, Gemeente Eindhoven, High Tech Campus, Shapeways, Dutch Accounting House, Brainport Development, Fiware, EY, Esri en Font. Een bijzonder dankwoord voor de sprekers: Hugo Ploegmakers van Shapeways, Shinjan Dasgupta (Proxible) en Ana Mihail (Blackbox).

De volgende editie staat alweer in de steigers, de organisatie is op zoek naar een geschikt moment in het voorjaar van 2015. Meer informatie volgt snel op www.sweindhoven.com.


, , ,


Noud de Greef







  • Bart Burg

    Dag Noud, bedankt voor de positieve woorden! Is het misschien ook mogelijk dat ik de foto in hoge resolutie van je krijg?