Πως να προετοιμάσεις το δικό σου Elevator Pitch!

Κατά την γνώμη μου, όταν ξεκινάς μια κοινότητα, το πιο σημαντικό είναι να ακούς την κοινότητα σου!!  Μετά από πολλές ερωτήσεις που δέχτηκα σχετικά με το Elevator Pitch, αποφάσισα να γράψω για όλα τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις, για πετύχεις ένα επιτυχημένο Elevator Pitch στο Startup Weekend Heraklion.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά,

Τι είναι το Elevator Pitch ;

Μετά από μεγάλη έρευνα, εντόπισα τον ορισμό που ακολουθεί στο startuprunner.com . Το “Elevator Pitch” είναι μια σωστή και δομημένη περιγραφή της ιδέας σου, μέσω της οποίας, πρέπει να εμπνέει, ενθουσιασμό στο κοινό. Αυτή η διατύπωση, πρέπει να είναι κατανοητή ακόμα σε άτομα όπως μέλη της οικογένειας και φίλους.

 

Ας μιλήσουμε για τους κανόνες του Startup Weekend Heraklion.

 

Έχεις ήδη μια λαμπρή ιδέα, έχεις κλείσει το εισιτήριό σου και χρειάζεσαι μια καλή προετοιμασία πριν από την εκδήλωση, σωστά;

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες για την Παρασκευή το βράδυ.

Αρχικά, έχεις μόνο ένα λεπτό για να παρουσιάσεις τη λαμπρή ιδέα σου, μπροστά στους πιθανούς σου συνεργάτες. Και κατά δεύτερον, μάντεψε τι… Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφάνειες, αλλά μόνο λεκτική επικοινωνία. Θα χρησιμοποιήσεις τις ικανότητές σου για δημόσια ομιλία, είσαι έτοιμος;

 

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να καταστήσεις σαφή τον σημαντικότερο στόχο της ιδέας σου!

Λάβε υπόψη σου, ότι δεν πρόκειται να προωθήσεις την ιδέα σου μπροστά από πιθανούς επενδυτές αλλά  πρόκειται να παρουσιάσεις την ιδέα σου μπροστά στους πιθανούς συνιδρυτές σου, προσπάθησε να τους πείσεις να συμμετάσχουν στην ομάδα σου.

 

Φαντάσου τώρα ότι είσαι στη σκηνή. Ας αρχίσουμε!

 

 

 

– Πες το ποιος είσαι !!

Παρουσίασε τον εαυτό σου και το ιστορικό σου σε μια πρόταση. Περιέγραψε τι κάνεις πολύ καλά. Γίνε ξεκάθαρος. Για παράδειγμα, “Γεια σας, είμαι ο Γιάννης. Είμαι υπεύθυνος μάρκετινγκ με προηγμένες δεξιότητες αφήγησης. “Οι δυνητικοί συνιδρυτές σου πρέπει να γνωρίζουν τις ικανότητές σου και το υπόβαθρό σου”.

– Προσδιόρισε το πρόβλημα που επιλύεις !!

Περιέγραψε το πρόβλημα που μπορείς να λύσεις. Ποιες είναι οι ανάγκες των πιθανών πελατών σας; Πες τα με ακρίβεια. Για παράδειγμα: “Σήμερα, οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα τα διαμερίσματά τους στην Airbnb λόγω έλλειψης χρόνου”.

 

– Περιέγραψε τη λύση σου !!

Μοιράσου τη λύση σου με τους πιθανούς συνιδρυτές σου. Τι είδους προϊόν ή υπηρεσία πρόκειται να προσφέρετε στους μελλοντικούς πελάτες σας; Ποια είναι η αξία σας; Για παράδειγμα, μια web πλατφόρμα που ονομάζεται flatbnb πρόκειται να βοηθήσει όλους τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μέσα απο guest check-in και check-out και από διάφορες άλλες λίστες όπως π.χ λίστα υπηρεσιών καθαρισμού, λίστα ενδιαφερόντων κ.α.

– Παρουσίασε τις ανάγκες σου !!

Αυτό είναι το τελευταίο σου ζήτημα. Πρέπει να αναφέρεις τις ανάγκες σου. Τι είδους άνθρωποι χρειάζεστε για να μετατρέψετε την ιδέα σου σε πραγματικότητα; Για παράδειγμα, χρειάζομαι έναν developer για να δημιουργήσει την πλατφόρμα και έναν σχεδιαστή με επαναστατικές ιδέες για το σχεδιασμό της.

 

Αυτό ήταν! Πλέον είσαι απόλυτα έτοιμος για ένα πολύ δυνατό Elevator Pitch ! Μην ξεχνάς! Πρακτική, πρακτική, πρακτική! Προετοίμασε  την ομιλία σου και ζήτα τα σχόλια της ομάδας σου! Οι φίλοι και η οικογένειά σου, θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν σε αυτό!
Σε ποιους απευθύνεται το Startup Weekend Heraklion?

Το Startup Weekend Heraklion απευθύνεται σε όλους!

Στις συζητήσεις που γίνονται για τη διοργάνωση του Startup Weekend Heraklion μερικοί άνθρωποι εκφράζουν τους ενδοιασμούς τους να παρευρεθούν. Ακούω πράγματα όπως “Δεν είμαι επιχειρηματίας” ή “Δεν είμαι προγραμματιστής” ή, ακόμη χειρότερα, “Δεν καταλαβαίνω.” Αυτές είναι όλες οι αμφιβολίες και οι αντιρρήσεις. Θα ήθελα λοιπόν σας εξηγήσω τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα startup weekend – και γιατί είναι πολύτιμο για όλους. Είτε είστε φοιτητής, ο οποίος ποτέ δεν έχει ακούσει για τον όρο “κωδικοποίηση” ή επαγγελματίας με μηδενικό ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε ένα νέο ξεκίνημα, το Startup Weekend είναι για εσάς. Θα καταλάβετε καλύτερα διαβάζοντας παρακάτω:

Φοιτητές

Χρειάζεστε εμπειρία. Θέλετε να έχετε ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο. Το Startup Weekend έχει και τα δύο. Κατά τη διάρκεια των 54 ωρών, θα δημιουργήσετε νέες δεξιότητες που ποτέ δεν θεωρήσατε ότι θα μπορέσετε να αποκτήσετε. Θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ένα πραγματικό πρόβλημα και να δημιουργήσετε μια πραγματική επιχείρηση για να το λύσετε και, καλύτερα ακόμα, θα διασκεδάσετε να το κάνετε. Εάν έχετε μια καλή ιδέα, το Startup Weekend θα μπορούσε να μετατρέψει ακόμη και στην καριέρα σας.

Απόφοιτους

Έχετε μια δουλειά ή χρειάζεστε μία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Startup Weekend θα ενισχύσει τις δεξιότητές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα σας. Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε ή να συμμετάσχετε σε μια startup, δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη ευκαιρία για εσάς από το να λάβετε μέρος σε ένα τέτοιο συμβάν – θα συναντήσετε πολλούς ιδρυτές και θα μιλήσετε με άλλους ανθρώπους που ξεκινούν κι οι ίδιοι ένα τέτοιο ταξίδι.

Επαγγελματίες/Επιχειρηματίες

Οι άλλοι συμμετέχοντες στο Startup Weekend θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικοί πελάτες ή οι υπάλληλοί σας. Ποτέ δεν θα βρείτε μια πιο στοχευμένη ομάδα ευφυών και  δημιουργικών ατόμων στη γενέτειρά σας. Πρόκειται για το «δίκτυο» που θα πρέπει να παρακολουθήσετε όλο το χρόνο. Μην συμμετέχετε προσπαθώντας να πουλήσετε, αλλά ασχοληθείτε σοβαρά με μια ομάδα και προσθέσετε υπεραξία σ ’αυτό που κάνουν. Θα σας θυμούνται. Εάν συμβεί να συμμετάσχετε σε μια ομάδα που εργάζεται σε κάτι που πιστεύετε πραγματικά, υπάρχουν πιθανότητες να βρεθείτε σε μια νέα καριέρα.

Επενδυτές

Αν είστε επενδυτής που παραπονιέται για την έλλειψη μεγάλων τοπικών εταιρειών για να επενδύσουν, πρέπει να παρακολουθήσετε το Startup Weekend. Δεν θα μπορούσατε να βρείτε μια καλύτερη ευκαιρία για να έχετε πρόσβαση σε δυνητικούς ιδρυτές, να δώσετε πληροφορίες για το πως αποφασίζετε να προχωρήσετε σε μια επένδυση και να δείτε μια ιδέα από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίηση.

Δηλώστε συμμετοχή στο Startup Weekend Heraklion, ώστε να μην χάσετε – ίσως απλώς να αλλάξετε τη ζωή σας.