Urban-Role Based Game @ StartupWeekendTrikala

Μια startup είναι μια επιχείρηση στα πρώτα της στάδια! Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα μέλη της και στην καλή τους συνεργασία. Άλλωστε είναι το πρώτο της κεφάλαιο! entrepreneurfail-games-we-play

Στην κοινή αντίληψη συνδέεται με μια ανάλαφρη διάθεση και παιχνίδι…όχι τυχαία αφού συχνά οι ιδρυτές της είναι φίλοι που αποφάσισαν να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα. Πώς λοιπόν να λείπει το παιχνίδι από ένα startup weekend?
entrepreneurfail-entrepreneurs-poker

Στο 1ο startup weekend που θα διοργανωθεί στα Τρίκαλα στις 18-19 και 20 Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο!

Το παιχνίδι αυτό, ειδικά σχεδιασμένο για τη διοργάνωση του τριημέρου, δανείζεται στοιχεία από την κουλτούρα των startup, βασίζεται στις αρχές των urban & role based games και σας προκαλεί να συνεργαστείτε, να εμπιστευτείτε και να διασκεδάσετε ως μέλη μιας ομάδας!

Μέσα σε μία ώρα θα έχετε entrepreneurfail-entrepreneur-controlsτην ευκαιρία
να περιηγηθείτε στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης,λύνοντας γρίφους προσανατολισμού,
να αξιολογήσετε τις ικανότητες των μελών της ομάδας, επιτρέποντας σε μέλη της να λειτουργήσουν αυτόνομα και
να πειραματιστείτε με τις δυνατότητες προϊόντων που ξεπερνούν κάθε φαντασία!


Σας περιμένουμε στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων στις 18 Νοεμβρίου για να κάνετε την εγγραφή στο 1ο StartupWeekendTrikala-Global edition, και να λάβετε μέρος στο παιχνίδι μας!

Δείτε επίσης εδώ, τι κοινό έχει η επιχειρηματικότητα με τα παιχνίδια!
Kleanthis Sirakoulis as a SWTrikala’s mentor

Ο Κλεάνθης Συρακούλης σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη (με έμφαση στις ποσοτικές μεθόδους χωρικής ανάλυσης) καθώς και το Διδακτορικό του. Από το Μάιο του 2003 είναι Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας με αντικείμενο τις Ποσοτικές Μεθόδους με χρήση Η/Υ, ενώ το Φεβρουάριο του 2013 είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος με γνωστικό αντικείμενο “Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διαχείριση Αναπτυξιακών Έργων”.

sirakoulis-2

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας στις θεματικές ενότητες του Project Management, του Ελεύθερου Χρόνου και της Ποιότητας Ζωής και της Κοινωνίας Πολιτών. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά και συλλογικούς τόμους και το έργο του έχει τύχει σημαντικού αριθμού ομότιμων αναφορών. Από το 2010 είναι μέλος του Editorial Board του περιοδικού International Journal of Project Organisation and Management. #SWTrikala #SWTrikala_Mentor
Harry Kalliaras as SWTrikala’s mentor

Ο Χάρης Καλλιάρας, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωλογίας με ειδίκευση στην Τεχνική Γεωλογία.
 
Το 2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ κι απέκτησε το ΜΒΑ, συνεχίζοντας τη συστηματική ενημέρωση του, γύρω από τις τάσεις που αναπτύσσονται με τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα, αλλά και για τις επιπτώσεις αυτών των τάσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οργανισμών στον ελληνικό χώρο.
kalliaras
Από το 1998 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει συνεχής επαγγελματική δραστηριότητα αναφορικά με την ανάληψη, οργάνωση και υποστήριξη μελετών, τις υπηρεσίες συμβούλου προγραμματισμού, διαχείρισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών σχεδίων, σχεδιασμού & εφαρμογής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας.
 
Από το 2000 έχει συνεργαστεί με φορείς τοπικής & περιφερειακής ανάπτυξης (ΠΙΝΔΟΣ Κ.Σ.Σ., ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., KETA-ΠΕΣΕ, ΑΝΔΙΑ, e-Trikala A.E.) στο σχεδιασμός & υλοποίηση διατοπικών, διαπεριφερειακών & διακρατικών σχεδίων συνεργασίας, ενώ το 2016 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Δήμο Τρικκαίων ως Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα επιχειρησιακού & στρατηγικού σχεδιασμού.
Παράλληλα, από το 2009 ασχολείται επιχειρηματικά με τον κλάδο του ξύλου, ως εταίρος σε μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας ξύλου στο βαλκανικό χώρο, την ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε.Michael Nalbantis as a SWTrikala’s mentor

Ο Michael E. Nalbantis είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας και ειδικός σύμβουλος στρατηγικής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος της ICBS, με μεταπτυχιακό τίτλο στη Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του «Συμμετέχοντας σε εμπορικές εκθέσεις» από τις εκδόσεις Αλτιντζή ενώ το 2013 κυκλοφόρησε το best seller βιβλίο του με τίτλο « Brand η στρατηγική από τις εκδόσεις Φερενίκη.

nalmpantis
Έχει στο βιογραφικό του σειρά εισηγήσεων, παρουσιάσεων και ομιλιών σε συνέδρια και ημερίδες αναφορικά με θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, στρατηγικής και branding. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδρυτής της συμβουλευτικής Brand4cosmos, ενώ διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα εξαγωγών και διαπολιτισμικής επικοινωνίας
Vasiliki Kiou as a SWTrikala’s mentor

Η Βασιλική Κιου είναι δικηγόρος Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Master of Laws του University of California, Hastings College of the Law με ειδίκευση στο Δίκαιο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Vasiliki Kiou is a Greek licensed attorney. She completed her law degree at the Aristotle University of Thessaloniki and she holds a Master of Laws from the University of California, Hastings College of the Law with specialization in Science, Technology and Intellectual Property Law.

Από το 2015 εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία Dimitriou & Associates P.C. στο San Francisco των Η.Π.Α. και συμβουλεύει start-ups και επιχειρηματίες σε θέματα εταιρικής σύστασης και διακυβέρνησης, χρηματοδότησης και πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι μέλος του Hellenic Law Society of Northern California και βοηθά ελληνικές εταιρείες στις διαδικασίες και τα έγγραφα για εξαγωγές προϊόντων στις Η.Π.Α. Παράλληλα εξειδικεύεται στην προστασία προσωπικών δεδομένων και είναι Certified Privacy Professional και ενεργό μέλος του International Association of Privacy Professionals (IAPP).

In 2015, Vasiliki has joined Dimitriou & Associates P.C. in San Francisco, California, and she advises and assists start-ups and entrepreneurs on business formation, corporate governance, financing and intellectual property protection. She is a member of the Hellenic Law Society of Northern California and advises Greek companies on procedural and documentation matters regarding product exports to the United States. Moreover, she has completed additional studies in privacy protection and she is a Certified Privacy Professional and active member of the International Association of Privacy Professionals (IAPP).
kiou
H Βασιλική συνεργάζεται με πολλούς νέους επιχειρηματίες και start-ups που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Αμερική. Παρακολουθεί τις νέες τάσεις και εξελίξεις της Silicon Valley συμμετέχοντας σε events και forums και αρθρογραφεί τακτικά σε ξένα και ελληνικά blogs.

Ένα από τα ενδιαφέροντά της είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο και αυτό τον καιρό αναπτύσσει ένα νέο project με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση ελληνικών φυσικών και βιολογικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Vasiliki works with young entrepreneurs and start-ups who are looking to expand to the U.S. She is in tune with the latest trends in Silicon Valley by actively participating in events and forums and regularly blogging.

She is an e-commerce enthusiast and is currently developing a new project that will be presenting and promoting natural and organic Greek products in foreign markets.
Dimitris Balaouras as a SWTrikala’s Mentor

Ο Δημήτρης είναι ένας πολύπλευρος Tech Lead με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στο Software Development. Έχει εργαστεί με διάφορες ομάδες και pojects κυρίως σε ρόλους όπως Lead Developer, Software Architect και Project Lead.

Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ εργάστηκε από νωρίς ως Developer, έχοντας έντονο ενδιαφέρον στην οργάνωση των Development Teams.

Μυήθηκε στον χώρο των startups το 2006, εργαζόμενος ως Lead Developer και αργότερα ως SCRUM Master στην Ολλανδική startup “WatchMouse”, η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την πολυεθνική CA Technologies. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Λονδίνο σε corporate B2B Software ως Software Architect και Project Lead, οργανώνοντας τεχνικά projects και ομάδες.

balaouras

Από τον Νοέμβριο του 2015 που γύρισε στην Ελλαδα, εργάζεται ως Software Development Consultant στην διεθνή εταιρία CA Technologies. Παράλληλα συμμετέχει ως co-founder είτε ως Technical Advisor σε 3 νέες Startups με έδρες το Λονδίνο και το ‘Αμστερνταμ.

Τέλος, εδώ και περίπου 2 μήνες ο Δημήτρης διοργανώνει το Larissa Developers Meetup, που ως βασικό στόχο έχει την δημιουργία μιας κοινότητας ενημερωμένων προγραμματιστών που θα βρίσκονται κοντά σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες
Workshop about Erasmus for Young Entrepreneurs @SWTrikala

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα “Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες” το οποίο στοχεύει στο να βοηθήσει τόσο τους Νέους Επιχειρηματίες ή απόφοιτους-μελλοντικούς νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις επιθυμητές δεξιότητες διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της παραμονής τους δίπλα σε πεπειραμένους Επιχειρηματίες σε άλλη χώρα, θα κάνει το Σάββατο 19/11, στις 10:00 ο κύριος Χαράλαμπος Σαμαντζής (υπεύθυνος του προγράμματος για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) στα πλαίσια του Startup Weekend Trikala. Η ενημέρωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων.


Περιγραφή
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος το Γραφείο Διασύνδεσης προσφέρει στους αποφοίτους όλων των ιδρυμάτων αλλά και αυριανούς επιχειρηματίες τη δυνατότητα της παραμονής και της εκμάθησης δίπλα σε έναν πεπειραμένο επιχειρηματία σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, με τη προοπτική να κερδίσουν σε ικανότητες και προοπτικές που αποδεικνύονται ιδιαίτερα πολύτιμες κατά τη διάρκεια της φάσης ίδρυσης μιας επιχείρησης, ενισχύοντας παράλληλα  τη πιθανή διασυνοριακή δραστηριότητα και έτσι την πιθανότητα επιτυχίας. Όλοι οι Νέοι Επιχειρηματίες νομιμοποιούνται να λάβουν μια χρηματική από τη ΕΕ για όλα τα έξοδα ταξιδιών και διαμονής.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα;

• «On-the-job» εκπαίδευση (ελάχιστο απαιτούμενο χρονικό διάστημα παραμονής: ένας (1) μήνας) για νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες σε ΜΜΕ σε άλλες χώρες της ΕΕ,
• Μοναδική ευκαιρία και για τις 2 κατηγορίες επιχειρηματιών  (ΝΕ & ΕΥ) να μοιραστούν γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία,
• Μεγαλύτερη κατανόηση της πρόσβασης σε ξένες αγορές για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες\

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;
Νέοι επιχειρηματίες: Nέοι επιχειρηματίες οι οποίοι προγραμματίζουν να ιδρύσουν την επιχείρησή τους ή έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρησή τους μέσα στα τελευταία τρία έτη. Η επιχείρηση μπορεί να ανήκει  σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό κλάδο. Οι ΝΕ πρέπει να επιδείξουν ένα σοβαρό εκπαιδευτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο και  μια δέσμευση για  μια βιώσιμη επιχειρησιακή ιδέα. 

Επιχειρηματίες υποδοχής: Οι επιχειρηματίες υποδοχής είναι πεπειραμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν διακριθεί είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως μάνατζερ μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Bill Dimtsas as a SWTrikala’s mentor

O Βασίλης Δήμτσας είναι ένας μανιώδης επιχειρηματίας, και θα προσθέσει στο Startup Weekend την εμπειρία του ως ενεργός startuper. Με την βοήθεια του, θα διαπιστώσουμε, ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε έναν startuper και σε έναν businessman.
 
Έχει μία 8ετή εμπειρία στο διεθνές εμπόριο, στην ανάπτυξη και στην διαχείριση αλυσίδων καταστημάτων, με 9 παραρτήματα να έχουν ιδρυθεί από αυτόν, και 2 αποτυχημένες προσπάθειες σε startups.
 
Από το 2015 κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Καναδά, για τις ανάγκες του concept του. Ακόμη ένα πράγμα που θα μάθουμε στο Startup Weekend Trikala, είναι για τις διαφορές ανάμεσα, στην ιδέα, το concept και το τελικό προιόν.

Η ιδέα του Beemeety, έγινε δεκτή από το κέντρο Καινοτομίας του Ontario το καλοκαίρι του 2016, και συμμετείχε σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης.
Μετά από μία αλλαγή πλεύσης στην στρατηγική της, η επαναπροσδιορισμένη ιδέα, που ονομάζεται Intrideo, σήμερα είναι ήδη μία ιδρυμένη εταιρεία στον Καναδά,έχει ήδη χρηματοδοτηθεί, και απασχολεί άτομα και από τις δύο χώρες.
 
Ως γνήσιος startuper με δεξιότητες στον σχηματισμό ομάδων, στην διαχείριση ομάδων και προϊόντων, Ο Βασίλης έχει καλή γνώση των “νεαρών” startups που συνεχώς θέλει να προωθεί και να βοηθάει.
dimtsas
 
Bill Dimtsas is a serial entrepreneur and brings in our Startup weekend his experience as a really active startupper. With his help, we will see some difference between a startuper and a businessman.
 
He has 8 years experience in international trade, development and storechain management, with 9 franchise stores under as a founder, and two dead startups in the past.
 
From 2015, he runs a startup concept between Greece and Canada. Another thing that we will learn at #SWTrikala is the difference between Idea, concept and product.
 
The project Beemeety, accepted by the Northwestern Ontario Innovation Center in the summer of 2016 and with that, he participated in a 3-months acceleration program.
Then after a pivot, the redefined project called Intrideo,today, is already a Canadian incorporated company, with fundraising in assets and with core team members from both countries.
 
As an original startuper with skills on team building, team management and product management, Bill has well knowledge of the early stage startups that always wants to pronounce.Meet SW Trikala Organizing Team

myrto_venizelou2 nicole_dim rafail_kordelas 11080461_10206433955990422_1928855695081600419_o 14463141_10207850880377582_7018631354510692528_n 14799779_426747834380029_578810974_o eirini_kyr isavvela_karouti maria_itsiou