← Techstars Blog

Денес и 1ви септември, ден на нови почетоци!

Но од денес па натаму, остануваат само 3 недели до почетокот на овогодишниот Стартап Викенд Скопје.

Освен тоа денес започнуваат трите недели полни со изненадувања и награди.

Без разлика дали сакате да бидете дел од настанот или само сакате да го поддржите настанот, организаторите на Стартап Викенд Скопје, решија да направат неколку наградни игри за сите кои се дел од стартап заедницата во Македонија.

Наградните игри ќе бидат различни за различните градови во Македонија. Тимот на Стартап Викенд Скопје од оваа недела ќе ја прошета цела Македонија, ќе ви дојде дома на кафе и ќе ви покаже што значи да се виде дел од Стартап Викенд Скопје и што значи да се биде дел од македонската стартап заедница, без разлика од кој град сте. Затоа останете со нас, споделувајте ги нашите вести, лајкувајте, твитајте и освоете многу интересни награди.

Наградната игра – Твитер маичка за Стартап Викенд – има за цел да ја сплоти стартап заедницата и да ги запознае младите со тоа што всушност претставува Стартап Викенд Скопје.

Правилата се едноставни:

Измислете интересно и смешно објаснување за ИТ поими, како на пример: HTML –  How to meet ladies и објавете го вашето објаснување преку твит со хаштах #swskopje.

Награди:

  • Три маички SW Skopje со најинтересните твитови и нивните Твитер имиња
  • Една карта за првиот ден
  • Една карта за третиот ден
  • Една карта за цел викенд
  • Стикери за латпот и мауспад со логото на swskopje

Дополнување: последниот ден сите твитови ќе бидат претставени на видеобимот на настанот заедно со имињата на нивните сопственици.

Твитовите ќе бидат испечатени и на маичките кои ќе се даваат на учесниците на настанот.

Времетраење на играта: 1-10 Септември

 

Eva Piperevska