← Techstars Blog

Не е лесно да живееш во светот на возрасните, каде треба да чекаш долго време некој да те праша за мислење или коментар. За жал тоа е животот на тинејџерите во денешно време. Многу од нив, чекаат да завршат основно и средно образование, да отидат во друг град или држава и да започнат да се развиваат како експерти во дадена област.

Но дали тоа може да се промени? Дали можеме да ги охрабриме младите да започнат да размислуваат со претприемачки дух?

Се разбира дека може! Веќе сте виделе или чуле за многу млади луѓе кои сеуште се ученици, а веќе имаат успешни идеи и бизниси.

Дру Скот и Ник Далоисио се само два примери, како едно обично хоби може да се преврне во успешен бизнис.

Дру Скот го претворил своето хоби во успешен бизнис со милионски профит, реставрирајќи стари албуми со цел тие да бидат чувани за идни генерации.

Од друга страна пак Ник Далоисио, од Лондон, ја направил својата прва апликација кога бил само 15 години. Тој денес има успешен мултимилионски бизнис.

Затоа без разлика дали сте 15годишен и сеуште учите основно училиште, Startup Weekend е местото каде ќе можете да се сретнете со ментори, инвеститори и претприемачи кои ќе ви помогнат да ја реализирате ваша идеја и да направите успешен бизнис.

Купете го вашиот early bird билет сега. Местата се ограничени!


, , ,


Eva Piperevska