← Techstars Blog

Серијата на успешни и интересни стартап приказни кои произлегоа од Стартап Викенд Скопје продолжува. За таа цел направивме кратко интервју со дечките од NCS – тим кои сакаат преку апликацијата VoiTEx да им помогнат на глувите и лицата со оштетен слух да воспостават телефонски повик.

startupweekendskopje-1

На петиот Стартап Викенд го освоивте првото место. Дали продолживте да работите како тим и дали апликацијата што ја изработивте работи во моментов?

Здраво на сите, па како сте Startup Weekend? Моментално тимот сеуште функционира така да спремете се во блиска иднина на еден земјотрес

Дали во меѓувреме најдовте инвеститор за апликацијата?

Да ви кажам, сеуште не сме почнале да бараме инвеститор за VoITex, но не имаат исконтактирано неколку потенционални инвеститори.

Што е она што го научивте на последниот #swskopje и што би смениле доколку повторно ја имате истата можност да се натпреварувате?

Ептен ми е ќеиф што се наближува уште еден Startup Weekend, уште една дружба, нови идеи, нови пријателства… На секој ваков настан има многу да се научи, дали било кодирање, презентирање и сл. Самото тоа што има добри ментори од кои може да се научи премногу, доволно кажува присуството на ваков настан. Дали би смениле нешто? Хмммм……

 Што им препорачувате на тие што планираат да дојдат на #swskopje?

Ич да не се плашите да се пријавите. Топ забава, топ луѓе, неспиени ноќи J

Дали се гледаме пак на 28ми Октомври?

Тоа не се кажува 🙂

Eva Piperevska